Tjänsteutbud

På den här sidan hittar du information om vilka tjänster du kan välja bland. Nätet är helt öppet, dvs du kan välja helt fritt ur kommunikationsoperatören Zitius utbud av tjänsteleverantörer och vilka tjänster du vill köpa från respektive leverantör.

Välj fritt ur det öppna nätet

zmarketZitius utbud hittar du på portalen Zmarket. Du kan söka tillgängligt utbud genom att skriva in din adress i sökfältet på sidan.

Väljer du utbud från det öppna nätet via Zmarket, beställer du tjänster direkt från respektive tjänsteleverantör.

Tips: Känner du dig osäker eller har frågor, ta en titt på frågor och svar under Kundservice längs ner på sidan på Zmarket.

Telia gruppavtal

Torestorps Fiber tecknade initialt ett gruppavtal med Telia för att kunna erbjuda alla medlemmar ett prisvärt och attraktivt tjänsteutbud. Hösten 2021 valde styrelsen att förnya gruppavtalet med Telia, baserat på den undersökning som gjordes bland medlemmarna.

Det omförhandlade gruppavtalet omfattar:

  • Bredband 250/250 mBit/sek
  • TV & Streaming paket Lagom med Telia play och filmbutik
  • Telia bredbandstelefoni
  • Smarta hem inklusive hårdvara: Gateway, brand/rök/temp sensor, vattenläckage sensor.

Fastigheter som ej tidigare har varit anslutna till gruppavtalet erhåller:

  • Trådlös router
  • TV-box

Hårdvara hos medlemmar som är anslutna till tidigare gruppavtal kan komma att uppgraderas inom avtalsperioden.

Villkor för Telia gruppavtal

Bindningstid 5 år vilket innebär att du kan inte säga upp avtalet i förtid. Avtalstiden gäller fem år från det att Telia börjar leverera tjänster enligt det nya avtalet. Preliminär tidpunkt för leverans av tjänster juni 2022. Avtalsperioden och bindningstiden sträcker sig därmed fram till juni 2027.

Det finns möjlighet att utöka tjänster med t ex högre hastighet eller ytterligare TV kanaler eller play tjänster. Detta tecknar medlemmen direkt med Telia.

Pris

325 kr/månad. Medlemmarna er håller faktura från Torestorps Fiber.

Eventuella tilläggstjänster som medlemmen själv har valt att teckna, faktureras av Telia.

Efteranslutning till gruppavtalet

Efteranslutning av fastigheter till gruppavtalet kan ske en gång per år. Samma slutdatum för samtliga fastigheter gäller, oavsett när man ansluter sig till gruppavtalet.

Om du äger en fastighet som du vill ansluta till gruppavtalet, maila styrelsen@torestorpsfiber.se och ange ägare och fastighetsbeteckning.

Beställning och aktivering av tjänster

Du som har valt Telias gruppanslutning aktiverar tjänsterna genom information som du erhåller från Telia. Det är viktigt att den som står på Telias telefonabonnemang aktiverar tjänsterna, oavsett vem det är som står på beställningen mot Torestorps Fiber. Väljer du utbud från Zmarket, beställer och aktiverar du tjänsterna via portalen Zmarket.

Frågor och svar

Det finns en sammanställning av vanligt förekommande frågor och svar under rubriken ”Frågor och svar” i menyn, alternativt klicka här.

Hittar du inte svar på din fråga kan du kontakta respektive tjänsteleverantör.
Här hittar du Zitius tjänsteportal Zmarket med alla tjänsteleverantörer.

Du som är ansluten till gruppavtalet och har frågor eller problem, kontaktar Telias supportavdelning, tel nr 020- 20 20 70. På det här numret är de specialiserade på gruppavtal, till skillnad från det allmänna supportnumret 90200.

Övrigt som är bra att känna till

  • TV-box och router levereras av den tjänsteleverantör som du har valt att köpa tjänster av
  • Gruppavtalet är knutet till fastigheten och föreningen och kan således ej följa med vid eventuell flytt. Övrigt utbud från det öppna nätet i Zmarket kan flyttas om Zitius är kommunikationsoperatör i den nya bostaden och samma tjänsteutbud finns där.
  • Befintlig router kan i vissa fall användas om man så önskar, men tänk på att många routrar inte är anpassade för den hastighet som man kan få via fiber. Med en gammal router är det alltså inte säkert att du får ut den hastighet som du har beställt.
  • Fibernätet har kapacitet för hastigheter upp till 1000 Mbit/s. I dagsläget täcker 250/250 Mbit/sek behoven för de allra flesta, men har man behov av betydligt högre hastigheter är det alltså möjligt att köpa bredbandstjänst upp till 1000 Mbit/sek.