Fortsatt installation av mediaomvandlare

Sedan en dryg vecka tillbaka har installationen av mediaomvandlare återupptagits, nu i Bravidas regi. Anledningen till att installationerna inte kunde återupptas vi den tid som tidigare kommunicerats, är att vi leveransen av material inte anlände till installatören på utsatt tid.

När installatören har bekräftat att anslutningen är aktiverad, vilket vanligtvis sker på plats vid installation, kan tjänsterna i nätet beställas och aktiveras. Beroende på vald tjänsteleverantör kan tjänsterna vara igång tämligen omgående eller inom några dagar. Alla medlemmar som har beställt Telias gruppavtal kan få tjänsterna aktiverade inom de närmsta dagarna efter slutförd installation.

Tidsplanen för arbetet ser ut enligt följande:

  • Område öster och väster: tidsbokning och installation pågår. Installationsarbetet beräknas vara klart 1 december.
  • Område norr: tidsbokning och installation är till viss del påbörjat. Merparten av installationerna görs när område öster och väster är klart. Installationsarbetet beräknas vara klara före jul.
  • Område söder: Tidsbokning och installation i januari.

Vilket område din fastighet tillhör, ser du på översiktskartan här.

Status på alla fastigheters installationer utförda av tidigare leverantör har dokumenterats i listor. Vi vet alltså vilka anslutningar som är klara, påbörjade men ej klara samt ej påbörjade.

Kontaktuppgifter och ytterligare info beträffande tjänster i nätet

Kontakt vid eventuella frågor angående installationsarbetet: Enar Larsson, e-post: enar@torestorpsfiber.se, tel: 070 540 89 86.

För frågor avseende tjänster i nätet samt felsökning, kontaktar du din tjänsteleverantör.

Vanligt förekommande frågor och svar hittar du här.

Meddela styrelsen om kabelskydd på vägg saknas

På fasaden ska inkommande kabel täckas med ett kabelskydd i form av en plåtränna. Vi har i några fall fått information från medlemmar om att kabelskydd saknas. Om kabeln på din fastighet saknar kabelskydd, meddela styrelsen, så kommer detta att åtgärdas. Maila information och fastighetsbeteckning till styrelsen@torestorpsfiber.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *