Installation av mediaomvandlare

Enligt vår tidigare information, planerades installation av mediaomvandlare att genomföras i område öster och väster under oktober och i område norr under november. Arbetet har påbörjats i område öster och väster men har ännu ej slutförts.

Det är kommunikationsoperatören Zitius som beslutar vilket företag som ska anlitas för installationsarbetet. Arbetet ska genomföras enligt vad som överenskommits mellan Torestorps Fiber och Zitius. Zitius avtalar med anlitat företag vad som gäller.

Efter att installationsarbetet pågått en knapp vecka stod det klart att det anlitade företaget inte hade genomfört arbetet så som avtalats, vilket Torestorps Fibers styrelse påpekat för Zitius. Detta, tillsammans med andra brister i utförandet, har resulterat i att arbetet har avbrutits och företaget har kopplats från vårt projekt.

Zitius håller nu på att leta efter ny entreprenör som kan fortsätta arbetet där det har pausats. Medlemmar som har påbörjade arbeten och har fått besked om att det ska fortsätta vid ett senare tillfälle, kommer att få det slutfört av ny installatör. Vi återkommer med information om vem det blir och när, så fort vi har fått besked från Zitius. I vilken omfattning det här kommer att påverka tidsplanen kan vi inte lämna besked om i nuläget, vi återkommer när vi har mer information.

2 tankar kring ”Installation av mediaomvandlare

 1. Göran Wingren

  Vad händer med installationen av mediaomvandlaren? Det går mycket långsamt med hela projektet, för ett år sedan trodde jag att jag skulle ha ett fungerande bredband till sommaren 2017. Sedan försköts tidplanen till sept/okt 2017. Nu blir det väl inget till julen heller. Jag kan förstå att saker och ting händer men man borde inte göra en tidplan som bara fungerar om allt stämmer perfekt.

  Svara
  1. Gunilla Esbjörnsson

   Hej Göran
   Installation av mediaomvandlare kommer att återupptas så snart Zitius har avtalat med ett nytt företag som kan slutföra arbetet. Marknaden är extremt ansträngd, eftersom omfattande fibernätsbyggnationer pågår i hela landet. Men vi hoppas naturligtvis att det ska lösa sig snarast.

   Beträffande tidsplanen så finns det en mängd olika faktorer som påverkar den. Självklart är tidsplanen satt med marginal för att saker kan tillstöta, men generellt kan vi konstatera att arbetet helt enkelt har tagit längre tid än beräknat. I första hand är det våra entreprenörer som utifrån beräkning av arbetets omfattning skapar tidsplanen. Men mycket på grund av terrängens beskaffenhet, har det varit svårt att avancera med schaktarbetet enligt beräknad takt.

   Man kan kanske tycka att projektet går långsamt, men vi som sitter i styrelsen och dagligen hanterar alla frågor, komplikationer och ställningstaganden kan garantera att projektet inte på något sätt håller lågt tempo. Det tar tid att bygga och driftsätta 90 km helt ny infrastruktur.

   Torestorps Fibers styrelse
   /Gunilla Esbjörnsson, ordförande

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *