Driftsättning av landsbygden och installation av mediaomvandlare

Tidsplanen för installation av mediaomvandlare och driftsättning av kvarvarande områden är nu klar. Det har varit en del planering, uppföljning och ställningstaganden beträffande om vi ska dela upp driftsättningsområdena ytterligare. Vi har nu tillsammans med våra entreprenörer och Zitius kommit fram till följande lösning.

Driftsättning av landsbygden

Område Öster och Väster (område väster omfattar fastigheter längs vägen mot Öxnevalla inklusive Sund och Hyltenäs)

  • Bokning av tider för installation av mediaomvandlare: påbörjas v 40
  • Installation av mediaomvandlare: oktober med start v 41
  • Driftsättning: slutet av oktober

Område norr (fastigheter längs vägen mot Örby inklusive Varevik, Magerhult, Getabo, Strömmen)

  • Bokning av tider för installation av mediaomvandlare: slutet av oktober
  • Installation av mediaomvandlare: november
  • Driftsättning: november

Område söder

Tidsplanen för söder är inte lika detaljerad eftersom mer arbete kvarstår. Schaktning pågår och beräknas vara klart i oktober. Fiberblåsning, svetsning och montering av anslutningsboxar beräknas vara klart i december. I och med att julen kommer emellan, blir installation av mediaomvandlare och driftsättning sannolikt i januari.

Karta över de nya uppdelningarna av driftsättningsområden hittar du här

Installation av mediaomvandlare

Företaget som Zitius anlitar för installation av mediaomvandlare i fastigheterna är Blacklink Networks. De kommer att ringa varje medlem för att boka tid för installation av mediaomvandlare.

För er med Telias gruppanslutning

Ni som inte kunde komma till Teliamötet för att hämta ut hårdvara, kontakta Enar Larsson tel: 070 540 89 86, e-post: enar@torestorpsfiber.se för överenskommelse om när och var hårdvaran kan hämtas ut.

Ett par veckor före driftsättning får ni mail från Telia med instruktioner om hur ni går tillväga för att aktivera era tjänster. Observera att det är den person som står på ert befintliga Telia telefonabonnemang som ska aktivera tjänsterna, oavsett vem som står på beställning av gruppavtal gentemot föreningen.

Presentationen från mötet i bygdegården med bland annat information om tilläggsprodukter och tjänster finns nu på hemsidan under ”Tjänsteutbud”

Att tänka på inför och vid driftsättning

Tänk på att routern som ni erhåller från er tjänsteleverantör, bör placeras centralt i huset och så fritt som möjligt för att ge bästa möjliga täckning i hela huset.

Ni som inte har valt Telias gruppavtal, kan beställa tjänster från valfri tjänsteleverantör på Zitius tjänsteportal när ert område har driftsatts. Ni har åtkomst till tjänsteportalen via fibernätet efter driftsättning. Det är viktigt att ni inte beställer några tjänster förrän respektive område är driftsatt enligt ovanstående tider, då aktiveringen av varje anslutning först måste dubbelkontrolleras så att allt är helt rätt.

Information om tjänster i nätet och annan användbar information hittar du på under ”Tjänsteutbud”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *