Se digitaliseringens möjligheter

Redan idag är internetuppkoppling en förutsättning för att kunna leva, utbilda sig, driva företag och kommunicera med omvärlden – inte minst utanför tätorterna. Det kommer framöver att bli ännu viktigare, i takt med att vi kommer att erbjudas möjligheter till allt från läkarvård via videolänk till att rösta i allmänna val och att ta del av kulturevenemang på nätet. 

För att alla ska kunna vara en del att detta samhälle, krävs att vi har snabba och säkra uppkopplingsmöjligheter. Regeringens målsättning är att senast 2020 ska 90% av alla hushåll och företag ha tillgång tlll bredband om minst 100 Mbit/sekund, vilket fibernäten ger och mer därtill.

I Torestorp har hittills knappt 50% blivit medlemmar i Torestorps Fiber och därmed visat ett aktivt intresse att ansluta sin fastighet till fibernätet. Ni som ännu inte anmält medlemskap – nu är det hög tid att ta sig en rejäl funderare över vad det kommer att innebära om ni väljer att stå utanför fibernätet. För att inte riskera att hamna i ett digitalt utanförskap är den enda säkra lösningen att ansluta sig till fibernätet.

Steg ett är att bli medlem i Torestorps Fiber. Har ni ännu inte skickat in er medlemsansökan är det hög tid nu. Senast den 31 mars behöver vi er medlemsansökan, då kan vi fatta beslut på årsmötet om att genomföra fibernätsutbyggnaden baserat på ett korrekt medlemsunderlag.

Läs debattartikel i Borås Tidning 2014-02-02 om digitaliseringens möjligheter här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *