Torestorps Fiber har beviljats bidrag

Den 29:e april erhöll Torestorps Fiber beslut från länsstyrelsen Västra Götaland om att bidragsansökan har beviljats. Tack vare vår fullpoängssansökan fanns vi med bland de 11 fiberföreningar som beviljades bidrag i denna beslutsomgång. 

Arbetet fortsätter nu som tidigare planerat, med byggstartmöte och därefter grävstart så snart vi har fått tillstånden från Trafikverket (för byggnation längs statliga vägar) och från länsstyrelsen (för byggnation i närheten av fornlämningar och områden med särskilda miljövärden). Markupplåtelseavtal har skickats ut till berörda markägare i tätorten och dessa ska vara undertecknade och returnerade innan grävstart är möjlig.

Vår förhoppning är att alla tillstånd och en bra del av markupplåtelseavtalen ska vara klara under maj månad. Trafikverket och länsstyrelsen har hög belastning nu beträffande sökta tillstånd, vilket påverkar handläggningstiden, men vi hoppas det inte ska dra ut alltför mycket på tiden.

Grävningen kommer att genomföras områdesvis med start i tätorten. Vi kommer att skicka ut markupplåtelseavtalen i olika omgångar, närmast går vi vidare med den östra delen, dvs mot Öxabäck. Läs mer om markupplåtelse här.

Det är naturligtvis oerhört skönt att bidragsbeslutet nu äntligen har kommit, efter tre års intensivt arbete med projektet och mer än en och ett halvt år efter ansökningsprogrammet öppnades och vi skickade in vår bidragsansökan. Hittills är det endast Torestorps Fiber som har beviljats stöd i Marks kommun i den här programperioden.

Styrelsen
/Gunilla Esbjörnsson
orförande

2 tankar kring ”Torestorps Fiber har beviljats bidrag

 1. Ulla ginman

  är det för sent att anmäla sig? Har hus i Strömmen. Vad blir den totala kostnaden?

  Svara
  1. Gunilla

   Det är inte för sent att ansluta sig än, men gör det helst omgående. Den slutliga kostnaden kan vi inte säga än, men ett maxtak är satt på 20 000 kr och en rimlig uppskattning är att det landar på ca 18 000 kr.

   I menyn ”Teckna medlemskap och anslut din fastighet” hittar du information, blanketter och avtal som du fyller i och skickar till angiven adress. Här finns även betalningsinformation.

   Hälsningar
   Gunilla Esbjörnsson
   ordf Torestorps Fiber

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *