Sommarrapport

Ytterligare två möten har avverkats sen förra blogginlägget och arbetet med förstudien går stadigt framåt.

Till styrelsemötet den 3 juni hade vi bjudit in Anders Lindauer, Coompanion, för att redogöra för vad man ska tänka på när man startar upp en ekonomisk förening. Vi fick en massa bra och nyttig information och känner att vi har bra koll på detta nu.

Vi har tagit kontakt med alla angränsande fiberföreningar och byalag för att höra om eller hur långt de har kommit med utbyggnad av fiber. Av orterna runtomkring Torestorp är det Älekulla och Kungsäter/Gunnarsjö som är på gång. Vi har löpande kontakt med Älekulla Fiber för att säkra att området mellan Älekulla och Torestorp hanteras på bästa sätt och att inga fastigheter hamnar emellan. Eftersom Öxnevalla och Horresbygden inte har visat några tecken på att starta upp en fibernätutbyggnad, ser vi det naturligt att inkludera Hyltenäs i Torestorps Fibers område.

Styrelsens kartgrupp jobbar löpande med den grova nätplanen. Vi fortsätter arbetet med kostnads- och investeringskalkyl samt fortsätter att undersöka utbudet av kommunikationsoperatörer och tjänsteleverantörer. Vi planerar att ha ett stormöte i september för allmänheten och då ska den grova nätplanen vara klar samt vi ska kunna presentera en ungefärlig kostnadsbild för hela projektet samt ungefär hur stor kostnaden per fastighet blir.

Vi kommer att trycka en folder som skickas till alla hushåll i Torestorp midsommarveckan, där vi redogör för hur långt vi hittills har kommit i förstudien. Här kan du läsa foldern.

Arbetet fortsätter under sommaren, men nästa styrelsemöte blir efter semesterperioden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *