Torestorps Fiber ekonomisk förening igång

Då var vi igång på allvar med vår nybildade Torestorps Fiber Ekonomisk Förening, känns riktigt bra! Den nybildade styrelsen har haft sitt första möte och har börjat lägga upp ansvarsfördelning och projektplan för det kommande arbetet.

Det första som kommer att ske är, förutom att registrera firman hos bolagsverket och ordna bankkonto plus en del annan formalia, är att sätta ihop en värvningsfolder och skicka ut den tillsammans med medlemsansökan till alla hushåll i Torestorp. Vi räknar med att utskicket ska kunna göras i början av november. Men det går självklart precis lika bra att redan nu skriva ut medlemsansökan här på hemsidan och lämna till styrelsen.  All info hur du bär dig åt hittar du i menyn under ”Bli medlem”, eller klicka här. Det finns ingen anledning att vänta med att skicka in ansökan. Ju tidigare vi får in medlemsansökan, desto snabbare kan vi komma vidare med vårt arbete.

Möte med Länsstyrelsen

Den 15 oktober var Gunilla och Enar på ett informationsmöte som arrangerades av Leader Sjuhärad och Länsstyrelsen på Rådde Gård i Länghem. Länsstyrelsen är den myndighet som hanterar alla bidragsansökningar för kanalisationsstöd till fiberföreningar. Kvällen var mycket informationsrik och handlade bland annat om nyheter i förfarandet kring bidragsansökan, de nya reglerna för anmälan för samråd hos länsstyrelsens naturvårdsenhet, förfarande kring utbetalningar mm. Riktlinjer och handläggning av allt som rör bidragsansökan och anmälan till länsstyrelsen har blivit tydligare och mer konkret. Så det är nu ännu lite mer att hålla koll på, men också enklare att få iväg korrekta underlag till länsstyrelsen och därmed förkorta handläggningstiden.

Vi jobbar vidare… Och under tiden – välkomna att skicka in er medlemsansökan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *